Boekweit- Speltpannenkoekjes

Heerlijke pannenkoekjes van Boekweitmeel en Speltmeel, oftewel: trage koolhydraten (suikers) die je lange tijd veelBoekweit spelt pannenkoek2 energie geven. Een mooie start van de dag. En deze pannenkoekjes kun je makkelijk van tevoren maken en zelfs invriezen.

150 gram Boekweitmeel en 150 gram Speltmeel in een kom met een theelepel Bakingsoda. Voeg ongeveer een halve liter (Soja, Amandel, Rijsten, Haver) melk toe maar houd in de gaten dat het beslag niet te dun wordt. Zo ja: voeg wat meer meel toe. Roer 1 ei door het beslag en eventueel een snufje zout.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pannenkoekjes goudbruin in Rijstenolie, Kokosolie of Roomboter. Varieer met plakjes banaan, geraspte appel, (biologisch)ontbijtspek, vers fruit, Agavesiroop, etc. Of met walnoten en honing…:

VOEDINGSADVIES EN – COACHING