Dik door tarwe..

Garcia Studio, Inc. 933 Fielder Avenue NW Atlanta, GA 30318 404-892-2334

Steeds vaker komt er in het nieuws dat voedingsmiddelen gemaakt van tarwe voor lichamelijke problemen kunnen zorgen. Dat komt omdat tarwe voor hoge ‘suikerpieken’  in het bloed zorgt. Tarwe is zetmeel, oftewel aan elkaar geschakelde glucosemoleculen. De zetmeelsoort van dit graan is van het type amylopectine.
Amylopectine wordt razendsnel in de bloedstroom opgenomen en veroorzaakt daar een enorme suikerpiek. Zo laat tarwebloem de bloedsuikerspiegel veel sterker stijgen dan suiker zelf. Suiker bestaat uit glucose en fructose, terwijl tarwe alleen maar glucose is. Fructose remt de opname van glucose een beetje. Rijst bevat weer zetmeel van het type amylum, dat minder snel in de bloedstroom wordt opgenomen. Dat zorgt er weer voor dat je juist na een tijdje weer te weinig suiker in je bloed hebt, waardoor je gaat snacken. De ideale cocktail voor overgewicht.

Het jojoën van je bloedsuikerspiegel maakt moe, onrustig en afhankelijk.

brood tarwe

Over tarwebrood (meer info)

VOEDINGSADVIES EN – COACHING