Een recept uit een van de Blauwe Zones

Een heerlijk en gezond recept voor een pizza uit de regio van een van “The Blue Zones”: de Okonomiyaki-pizza, een Japanse pizza

Okonomiyaki

Benodigd:

– 4 eetlepels geschaafde amandelen

– 180 gram witte kool in flinterdunne reepjes

– 80 gram prei heel dun gesneden

– 60 gram Speltbloem

– snuf (Himalaya-) of zeezout

– rijst- of kokosolie

– 3 eetlepels fijngesneden verse bieslook

– 2 scharreleieren

 

Rooster de amandelen droog in een koekenpan zonder vet. In een grote kom de kool, prei, meel, snufje zout. Hussel alles heel goed doorelkaar. Voeg de eieren toe en mix alles tot een kleverige massa.

Verwarm een flinke scheut rijst- of kokosolie in een grote koekenpan. Schep het groentenmengsel in de pan en druk plat met een spatel of de achterzijde van een natte lepel. Bak 4/5 minuten op een middelhoog vuur tot de onderzijde goudbruin is. Keer de pizza voorzichtig door hem op een bord te laten glijden, er een twee bord op de leggen en te keren. Doe desgewenst nog een scheutje olie in de pan en laat de pizza terugglijden in de pan. Als beide zijden goudbruin zijn leg de pizza op een groot bord en bestrooi met de geroosterde amandelen en de gesnipperde bieslook. Varieer ook met andere toppingen zoals tonijn, Parmezaanse kaas, cashewnoten, broccoli, etc.

 

 

VOEDINGSADVIES EN – COACHING