Kaneel/amandelcake

20161022_134437
Kaneel/amandelcake

200 gram amandelmeel
100 gram kokosbloesem- of palmsuiker
1 eetlepel kaneel
50 gram biologische roomboter of kokosolie
4 eieren
50 ml kokosmelk of crème fraîche of slagroom
snufje keltisch zeezout
1 flinke theelepel baking soda
kneepje citroen / theelepel honing
Amandelen voor garnering

20161022_134404

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een cakeblik in met roomboter (mijn afmeting is: 21 x 11 cm)
Meng de amandelmeel, palmsuiker, kaneel, zout en baking soda in een kom door elkaar
Mix in een aparte kom de eieren, roomboter, slagroom en citroen
Voeg dan het amandelmeel mengsel toe aan de eieren en mix het kort door elkaar
Giet het beslag in de cakevorm. Eventueel wat amandelen bovenop om te garneren.
Bak de cake ca 45 minuten in de oven. Om te controloren of de cake gaar is kun je er een satéstokje in steken, als er geen plakkerige resten meer aanzitten is de cake gaar.
Stort de cake na 2 minuten uit het cakeblik en laat het geheel afkoelen

VOEDINGSADVIES EN – COACHING