Kokoskoekjes

image

Deze heerlijke koekjes zijn gemaakt van geklopte eiwitten met kokosrasp. Voedzaam en een heel gezond tussendoortje of bij de thee.

 

Voor ongeveer 16 koekjes:  image

Roer een páár korreltjes zout door 5 eiwitten en klop deze stijf. Voeg 150 gram kokosrasp toe en schep er voorzichtig doorheen. Voeg een klein scheutje Ahornsiroop toe en roer voorzichtig door. image

Wil je helemaal ‘suikerloos’ gebruik dan wat Stevia. Gebruik 2 lepels om bolletjes te maken die je op de bakplaat (bekleed met bakpapier) legt. image
De     koekjes lopen niet echt uit tijdens het bakken. In een voorverwarmde oven op 150 graden ongeveer een half uurtje tot de koekjes bruin en stevig zijn. Houd ze in de gaten zodra ze goed beginnen te bruinen. Direct van de bakplaat halen en ze goed af laten koelen alvorens ze in een dichte trommel te bewaren.

image

Tip: mocht je het ‘deeg’ wat slap vinden, voeg dan meer kokosrasp toe. Het koekjesdeeg mag niet van de lepel lopen.  image

VOEDINGSADVIES EN – COACHING