Koolhydraatarme cheesecake

 

Een heerlijke cheesecake, zeer geschikt als je koolhydraatarm eet. Het lekkerst is deze cheesecake direct uit de koelkast.

 

Ingrediënten:  

6 eieren
125 gram geraspte kokos

250 gram ricotta

125 gram mascarpone

2 tl wijnsteenbakpoeder

100 gram zachte roomboter of kokosolie

50 gram Steviala Kristal Sweet *

Snuf zout

(optioneel: 1 biologische citroen)

*: dagelijks gebruik van Steviala Kristal Sweet raad ik af. Ondanks dat er over deze natuurlijke suikervervanger geen negatieve onderzoeksresultaten bekend zijn, blijft het verstandig om ook hierin te variëren en natuurlijke suiker als kokosbloesemsuiker, honing of groene Stevia af te wisselen.

Bereiding:

Breek de eieren boven de mengkom. Voeg alle ingrediënten toe.  Mix alles een volle minuut op hoge snelheid. Met de handmixer of in de keukenmachine.
(TIP: Voor een frisse citroensmaak: pers 1,5 el citroensap en doe dit bij het mengsel, samen met het citroenrasp van de geboende schil.)

Giet het beslag nu in een siliconen cake- of taartvorm. Een metalen vorm extra goed invetten zodat de cake niet blijft plakken en er makkelijk uitgestort kan worden.

Bak  70 minuten op 160°C .

In de vorm laten afkoelen. Let op: de cheesecake zal prachtig rijzen in de oven maar zal later inzakken, dat hoort zo!
Snijd de cake pas wanneer hij helemaal is afgekoeld. Zet hem in de koelkast. Je kunt deze cheesecake goed in porties invriezen.

VOEDINGSADVIES EN – COACHING