Kwarktaart met blauwe bessen

Een heerlijk fr20170122_132421isse taart, vol gezonde eiwitten. Voedzaam zonder vet of veel suikers. Het fruit geeft zoetigheid aan de kwark maar wil je het zoeter, voeg dan aan het kwarkmengsel naar smaak wat kokosbloesemsuiker toe.

Voor de bodem maal je 40 gram dadels, samen met 150 gram amandelmeel en 40 gram gesmolten kokosolie in de keukenmachinge tot een stevige massa.

Bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze in met wa20170122_131105t kokosolie en verdeel het amandelmeelmengsel gelijkmatig over de bodem. Met de hand in een boterhamzakje kun je de massa gemakkelijk overal even aandrukken zonder dat het aan de handen plakt. Zet het bakblik in de koelkast.

Week ondertussen 6 gelatineblaadjes in water.

Pureer met de staafmixer 100 gram (diepvries) blauwe bessen voor de vulling en schep daar 750 gram magere kwark doorheen. Meng goed tot een egale massa. Schraap het merg van 1 vanillestokje en roer dat door het kwarkmengsel.

Knijp de gelatineblaadjes uit. Verwarm een grote schep kwarkmengsel in een pannetje en roer daar één voor één de gelatineblaadjes doorheen tot ze zijn opgenomen. Giet het mengsel weer bij de overige kwark en schep alles nogmaals goed door. 

Het kwark/fruitmengsel gelijkmatig over de amandel/dadelbodem verdelen en versieren met wat blauwe bessen. Laat opstijven in de koelkast (ongeveer 2 uur).

Natuurlijk kun je naar hartelust met andere fruitsoorsten variëren: aardbei, framboos, bosvruchten, etc.

Ook lekker: bestrooi de taart met wat geroosterd amandelschaafsel.

VOEDINGSADVIES EN – COACHING