Mediterrane ratatouille

Dit recept vond ik op de pagina van Rineke Dijkinga, orthomoleculair geneeskundige. Ratatouille Rineke Dijkinga
Het is altijd lekker en natuurlijk gezond om veel groenten te eten. Soms is een beetje inspiratie welkom. Deze mediterrane ratatouille is een heerlijk gerecht. Lekker bij kip, vis of zoals hieronder beschreven met eieren.
En als je over hebt is het de volgende dag koud ook nog heel lekker bij de lunch.
 
Snijd ui en knoflook en fruit zachtjes aan in kokos- of rijstolie. Was en snijd een courgette en paprika in hele grove stukken. Een paar stengels bleekselderij en plakken aubergine snijden en erbij doen. Roer voorzichtig om, voeg een klein scheutje water toe en laat 4-5 minuten stoven met het deksel op de pan. Snijd een paar tomaten in grove stukken en voeg wat rozemarijn, italiaanse kruiden of welke kruiden je lekker vindt toe, samen met wat mineraalzout en versgemalen zwarte peper. Laat weer een paar minuten stoven. Eventueel nog wat verder op smaak brengen met kruiden/specerijen. En uiteraard wat verse groene kruiden, bij voorkeur peterselie.
 
Ook lekker: een paar eitjes in de pan breken en gaar laten worden tussen de gesmoorde groenten. Het eiwit laten stollen en het eigeel zacht laten. Serveren met zilvervliesrijst, courgetti (je weet wel spiraalvormige courgetten ipv spaghetti), speltpasta of boekweitnoedels.

VOEDINGSADVIES EN – COACHING