Vier vruchtentaart (gezonde versie)

Over een uurtje kan ook bij jou deze overheerlijke versgebakken vruchtentaart op tafel staan. Gemaakt van speltbloem en fijngemalen havermout, gevuld met appels, cranberries, abrikozen en rozijnen. Gezond én heel erg lekker!vier vruchtentaart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vier vruchtentaart1

Het recept:

DEEG:

200 gram speltbloem
100 gram havermout (fijngemalen in de keukenmachine)

150 gram Kokosbloesemsuiker

1 theelepel citroenrasp
1 zakje vanillesuiker
1 ei
150 gram kokosolie
50 gram roomboter (of een andere verhouding zolang het vet samen 200 gram is)
Springvorm ø 24 cm

VULLING
1 kilo zure appels
1,5 eetlepel ongezoete jam
25 gram rozijnen
25 gram abrikozen
25 gram cranberries
1,5 theelepel kaneel
25 gram kokosbloesemsuiker
2 theelepels maïzena

Alle ingrediënten voor het deeg kneden. Met 3/4 daarvan de bodem en randen van de vorm bekleden. Suiker/kaneel/maïzenie droog mengen. Geschilde appels in schijfjes, mengen met de jam en gedroogde vruchten. Kaneelmengsel en appelmengsel door elkaar mengen en verdelen in de springvorm. Hierop met het overgebleven deel in ruitjespatroon de vulling versieren. Bestrijk met ei.
Bakken 50/55 minuten op 165 graden (Heteluchtoven)

image

VOEDINGSADVIES EN – COACHING