Pindasoep

Het recept voor een heerlijke pindasoeppindasoep:
Fruit een flinke ui met 2 tenen knoflook en 3 cm verse gember in een eetlepel (rijst- of kokos)olie. Voeg toe: 1 rode en 1 groene paprika en 2 geschilde zoete aardappels in blokjes gesneden. Bak 3 minuten mee. Bestrooi met 1 theelepel Cayennepeper en voeg 1 blik tomatenblokjes 400 gr) toe. Roer goed door, los 1 groentenbouilontablet op in een 1 ltr water, voeg toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg lepel voor lepel een kuipje Javaanse pindasatéssaus (292 gr) bij en roer goed tot de soep is gebonden. Serveer met een scheutje kokosmelk, een paar pinda’s en een partje limoen. Als je helemaal geen suiker wilt gebruiken vervang dan de pindasaus door pindakaas zonder suiker.

VOEDINGSADVIES EN – COACHING