Prachtige choco/dadeltaart

Een verrukkelijke taart: bodem gemaakt met de Blauwe Zone koekjesmix en een supertopping.

 

Het recept: verwarm de oven voor op 160 graden. Voeg 75 gr roomboter en 1 groot ei toe aan de koekjesmix. Ik gebruikte de mix met chocoladedruppels maar de andere smaken passen er ook goed bij. (Of zie recept hieronder voor een eigen mix. )

Bekleed hiermee de ingevette bakvorm.  Meng in een keukenmachine 250 gram dadels zonder pit, 200 gram chocolade >72% cacao, 1 eetlepel cacaopoeder, 1 rijpe banaan, 50 gram cashewnotenpasta en een snuf zout.  Mix tot het een plakkerige bal vormt. Verdeel het mengsel over de koekbodem en dek af met bakpapier. Dit omdat de bodem vooral gebakken moet worden en de topping anders kan verbranden. De chocolade zal smelten en goed mengen met de rest van de ingrediënten. Bak in 15 minuten gaar.

Een bescheiden puntje is al erg machtig dus de kans is klein dat je er teveel van zult eten..;-)

Je kunt de bodem ook makkelijk zelf maken. Allerlei soorten koekjes zijn daar geschikt voor. Bijvoorbeeld een halve rol volkoren biscuitjes die je verkruimelt en in een pannetje met wat gesmolten roomboter (max 50 gram) of kokosolie tot een smeuïg geheel roert. Daarmee bekleed je dan de ingevette bakblikbodem.

VOEDINGSADVIES EN – COACHING