Vega Tiramisu

Dit recept voor vega Tiramisu kreeg ik doorgestuurd. Ik begreep dat het van Green Happiness is.

20170115_173038

Ontzettend lekker in ieder geval en dus zonder welke vorm van dierlijke zuivel, vet of eieren.oor de bodem:

100 gr boekweitvlokken

100 gr verse ontpitte dadels

2 eetlepels koffie (20 ml)

Voor de “lange vingers”:

100 gr amandelmeel

100 gr verse ontpitte dadels

2 eetlepels koffie (20 ml)

1 tl vanille extract

1 eetlepel cacaopoeder

 

20170115_173028

Voor de room:

200 gr rauwe cashewnoten, minimaal 2 uur in water geweekt

2 eetlepels kokosolie

3 eetlepels ahornsiroop (ik gebruikte speltbrood)

1 eetlepel vanille extract

150 ml water

Voor de topping:

2 eetlepels cacao

Bereiding:

  • Doe de boekweitvlokken in de keukenmachine en mix samen met de dadels en koffie tot een grove, kleverige substantie.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Schep het boekweitmengsel in de ovenschaal. Verdeel gelijkmatig over de boedem en druk goed aan. Zet de schaal in de koelkast.
  • Maak de keukenmachine schoon. Doe vervolgens het amandelmeel, de dadels, koffie, vaille en het cacaopoeder in de keukenmachine.  Mix tot een glad beslag.
  • Bekleed een snijdplank met bakpapier. Maak hierop van het beslag 8 “lange vingers”van ongeveer 1 cm dik en 8 cm lang.
  • Zet de snijdplank in de vriezer terwijl je de room maakt.
  • Doe de geweekte cashewnoten, kokosolie, ahornsiroop (of speltstroop) en het vanille extract in de blender. Zet de blender aan en voeg het water beetje bij beetje toe. Mix het geheel tot een romige, dikke substantie. Voeg indien nodig een beetje water bij.
  • Haal de ovenschaal uit de koelkast. Giet de helft vd room over de bodem en strijk glad. Haal de “lange vingers” uit de vriezer en verdeel ze over de roomlaag. Giet de rest van de room over de “lange vingers”en strijk weer glad. Zet de schaal in de koelkast en laat 6-8 uur opstijven.
  • Gebruik een zeefje om de tiramisu met wat cacaopoeder te bestuiven. Snijd in 12 vierkantjes en serveer.

VOEDINGSADVIES EN – COACHING