Over de bloeddruk

Verlaag je bloeddruk met sinaasappel en chocolade

Vanuit de orthomoleculaire voedingsleer is al lange tijd bekend dat zwarte chocolade (>72% cacao) veel Flavonoïden bevat. Dat zijn antioxidanten* die onder meer in cacao zitten. Steeds meer onderzoek toont aadark_chocolaten dat flavonoïden de menselijke gezondheid goed doen. Daarnaast bevat zwarte chocolade Pycogenol, een stof die werkt als een bètablokker (maakt het hart minder vatbaar voor allerlei prikkels), het verbetert de doorbloeding en werkt beschermend op de vaatwanden.

In  sinaasappel zit óók Pycogenol en sinaasappelnatuurlijk vitamine C en Calcium. Deze stoffen reguleren de bloeddruk ook.

Dus: eet vooral sinaasappel, rasp daar flink zwarte chocolade over en je hebt een heerlijk en gezond tussendoortje. Een snuf kaneel erover zorgt voor een 3e stof die Pycogenol bevat maar ook een extra antioxidant.

  • antioxidanten beschermen onze cellen tegen vrije radicalen, invloeden van buitenaf die het leven in een cel kunnen verstoren kaneel

VOEDINGSADVIES EN – COACHING