5-groentenstamppot

 

 

 

 

Stamppotje   van vijf soorten groenten. Vol van smaak, lekker grof gestampt maar heerlijk smeuïg.

 

Voor ongeveer vier personen de volgende groenten wassen, evt. schillen en in gelijke stukjes snijden:

  • 1/2 knolselderij, 1 winterwortel, 1 flinke prei, 2 ons spruitjes, 1 flinke aardappel.
  • In ongeveer 20 a 25 minuten gaar koken.
  • De groenten afgieten en terug doen in de pan.
  • Met een klontje roomboter, grofgemalen zwarte peper en (mineraal)zout naar smaak grof stampen met een pureestamper.
  • Eventueel nog een beetje geraspte nootmuskaat.
  • Voor een dagje zonder vlees kun je geraspte (geiten)kaas door de stamppot scheppen.
  • Anders zijn wat uitgebakken spekjes, een gehaktballetje of bio-rookworst natuurlijk erg lekker hierbij…

voedingsadvies en – coaching