BIJENWASDOEKEN: stop plastic

BIJENWASDOEK: DE NATUURLIJKE EN DUURZAME VERPAKKING VOOR HET BEWAREN VAN VOEDSEL

Voedsel kunnen bewaren zonder plastic? Geen plasticfolie of aluminiumfolie meer nodig!  Kaas, groente, brood, cake en koek, het blijft allemaal vers in bijenwasdoek. Ik maak de doeken zelf met bijenwas van imkers uit de regio.

Een halve courgette, stuk verse gember, een broodje of een stuk kaas, wikkel het in een bijenwasdoek en het blijft lekker vers en droogt niet uit. Door met de handen het doek even rondom vast te houden zal het doek de vorm van de inhoud aannemen en sluit het mooi. Je kunt er kommetjes en schalen mee afdekken. Daarnaast is bijenwasdoek ook te gebruiken om voedsel in te vriezen. Het is echter niét geschikt voor rauw vlees, vis of kip.

Ook leuk om cadeau te geven!

Bijenwasdoek is gemaakt van natuurlijke grondstoffen: katoen en bijenwas. Bijenwas heeft een antibacteriële werking. Dit maakt de doeken uitstekend geschikt om voedsel in te verpakken en te bewaren. De was zorgt ervoor dat de doek waterafstotend is. Hierdoor droogt het in de doek verpakte voedsel niet zo snel uit. Bijenwasdoek is afwasbaar, herbruikbaar en mag als die is versleten in de groenbak.

  • Duurzaam
  • Geen plastic meer
  • Antibacterieel
  • Afwasbaar
  • Herbruikbaar
  • Voeding blijft veel langer vers

Een modern, plasticvrij alternatief voor vershoudfolie en aluminiumfolie.

Bijenwasdoek is dus een uitstekend alternatief voor plasticfolie. Als er zorgvuldig met de bijenwasdoeken wordt omgegaan, kunnen ze steeds opnieuw hergebruikt worden. De doeken hebben een levensduur van ongeveer 10 – 12 maanden. Natuurlijk hangt dit ook af van hoe intensief de doeken gebruikt worden.

Bewaar een stapeltje bijendoeken in de koelkast; ze liggen dan zó voor het grijpen.

Het is lang niet altijd nodig om de bijenwasdoek na gebruik schoon te maken. Schoonmaken van de doek kan door deze af te vegen met een vochtige schone doek die niet pluist of door af te spoelen met koud* water en indien nodig met een beetje vloeibare zeep (biologisch afbreekbaar afwasmiddel bijvoorbeeld). Na het afspoelen de doek goed laten drogen. Bij voorkeur buiten in de zon, dan verdwijnen eventuele geurtjes ook. *niet met warm water, de was zal dan smelten.

Bestellen:

De doeken van ongebleekte katoen zijn verkrijgbaar in een set van twee maten: +/- 26 x 27 cm + 33 x 33 cm. Deze set van twee stuks kost: € 14,95

De bedrukte doeken zijn +/- 36 x 36 cm.

  • 1 doek: € 7,95
  • 2 doeken: € 14,95
  • 3 doeken: € 17,95

Verzendkosten: de doeken kunnen in een enveloppe worden verzonden. Als bijdrage in de verzendkosten vraag ik €1,00.

Om te bestellen: stuur een e-mail naar advies@deblauwezone.nl Vermeld hierin welke set je wilt ontvangen en op welk adres. Een persoonlijke boodschap bij laten voegen is ook mogelijk.

Je ontvangt dan een betaalverzoek per mail. Na ontvangst van de betaling worden de doeken direct verzonden.