Broccoli bloemkool “rijst”

Broccoli/bloemkool”rijst”.  Een mooie vervanger van pasta, aardappelen of gewone rijst. Ongemerkt eet je flinke veel groenten en het is nog lekker ook!
broccoli bloemkoolrijst Pastasaus
Voor 4 personen: neem de roosjes van een broccolistronk en een kleine bloemkool. Was deze en laat even uitlekken. Maal de stukken tot korrels in een keukenmachine. Je kunt het ook raspen met een grove rasp.
Verhit kokos- of rijstolie in een diepe pan of wok en fruit een flinke (fijngesneden) ui en de rasp van 2 knoflooktenen. Voeg de broccoli/bloemkoolkorrels bij en blijf goed omscheppen. Zet het vuur wat lager en blijf roerbakken tot de korrels zacht worden maar nog wel wat knapperig zijn. Breng op smaak met mineraalzout en versgemalen zwarte peper, wat kurkuma of welke kruiden je lekker vindt. Bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas of goed belegen geraspte kaas.  Of een tomatensaus. Deze basis is geschikt voor alle soorten recepten. Vervang je favoriete pasta- of rijstrecept door deze “rijstkorrels” en geniet van een voedzame maaltijd van veel groenten en weining koolhydraten.
Optioneel voor niét vegetariërs:
Je kunt er ook reepjes Parmaham of gerookte kipfilet doorheen scheppen. Of stoofvlees erbij serveren.
Stoofvlees bereid