Cavalo Nero (ook wel Palmkool of Zwarte bladkool genoemd): krachtpatser!

Cavalo nero ook wel Palmkool of zwarte bladkool genoemd, lijkt op heel grove boerenkool. Een heel gezonde bladgroente vol antioxidanten. Dit recept is met Kastanje champignons en kipgehakt. Lekker!

Voor twee personen: fruit een grote ui in blokjes en twee tegen fijngehakte knoflook in een lepel olie. Voeg twee ons in plakjes gesneden kastanjechampignons toe en bak mee tot ze gaan bruinen. Voeg.de Cavalo nero toe en fruit een paar minuten mee tot de kool gaat slinken. Matig het vuur (giet indien nodig een pietsje olie bij) en stoof onder af en toe omscheppen gaar. De kool blijft wat “bite” houden. Bak wat reepjes biologische spekblokjes uit en voeg bij het koolmengsel. Bak 150-200 gram kipgehakt rul en schep door de groentenmix. Eventueel nog wat versgemalen zwarte peper. Lekker met quinoa, aardappels, pasta en zilvervliesrijst.
Kipgehakt maak ik overigens zelf door kipdijfilet in de keukenmachine fijn te malen. Zó gebeurd en veel lekkerder dan gekocht gehakt.
Meer info over de Cavalo: https://reneverdonk.nl/nieuw/project/cavolo-nero/

voedingsadvies en – coaching