Ei-Groenten muffins (voedzaam tussendoortje)

In het kader van organiseren en plannen maak je in een half uurtje 12 heerlijke groenten/ei-muffins. Per stuk verpakt in de vriezer heb je op elk moment van de dag een snel en voedzaam tussendoortje.

Voor 12 stuks:

  • Verhit de oven voor op 160 graden.
  • Wok 200/250 gr verse wokgroenten en 50 gram kleingesneden champignons, evt. reepjes ham, geraspte kaas of kleingesneden spek tot het beetgaar is.
  • Klop 6 eieren, scheutje melk of room met de garde tot het luchtig is.
  • Breng op smaak met wat peper en zout, eventueel verse tuinkruiden.
  • Schep in vooraf ingevette muffinvorm in elke holte een lepel groentenmix en vul tot aan de rand met eimengsel.
  • Zet in het midden van de oven en laat in ongeveer 20 minuten garen. Haal de muffins voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

voedingsadvies en – coaching