Gegrilde paprika’s met ui en tomaat

paprika2paprika3  Je kent ze wel, die 3 kleuren “stoplicht” verpakking met paprika. De groene blijft meestal liggen..en veel verder dan een soepje maken kom je niet. Probeer dan dit eens: gpaprika4egrilde paprika met ui en tomaat. Was, droog en snijd de paprika’s in gelijke stukken. paprikaGiet 2 eetlepels rijst- of olijfolie in een kom. Strooi wat knoflookpoeder, klein beetje zout en wat peper in de olie en meng. Doe de paprikastukken in de kom en meng goed. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en leg de paprika naast elkaar in de pan. Druk hier een daar even aan en bak de andere kant ook tot er een lichtbruin randje ontstaat. Hapaprika5al de paprika voorzichtig uit de pan en doe hetzelfde met de uienringen. Was en droog de tomaten, snijd in vieren en verwijder de zaden en vocht. Voeg bij de uien en bak ook lichtbruin. Voeg de paprika weer toe en schep voorzichtig om. Naar smaak nog verder kruiden. Tja, zo lust iedereen wel veel groenten ;-)
Oh, ja: ook lekker de volgende dag. Gewoon koud als lunch!

voedingsadvies en – coaching