Groentenlasagne speltspaghetti (optioneel met of zonder vlees)
Lasagne boordevol verse groenten en kruiden en in plaats van tarwe deegvellen rijtjes speltspaghetti.
Voor 4 personen:
1 courgette, 1 aubergine, 3 tenen knoflook, 2 uien, 2 á 3 tomaten, flinke hand verse peterselie, gedroogde Italiaanse kruiden of oregana en basislicum, blik (biologische) tomatenblokjes, blikje tomatenpuree, parmezaanse kaas (strooibus koeling), 225 gram speltspaghetti. Optioneel 200 gram biologisch half om half gehakt
Was de groenten en snijd in grove stukken. Verhit een eetlepel kokos- of rijstolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg daar de overige groenten en kruiden aan toe en roer goed door. Na een paar minuten voeg het blik tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Schenk hier wat water bij zodat de saus wat dunner wordt en het bij het inkoken niet zal aanbranden. Laat het geheel een half uurtje zachtjes sudderen.
Als de groenten beetgaar is heb je de keuze om de saus te pureren met de staafmixer of de zacht gegaarde groenten zo te laten. Beide is lekker.
Vul de schaal om en om met een laagje saus, Parmezaanse kaas, (eventueel wat gehakt), groentensaus, spaghetti, etc. Eindig met saus en kaas. Zet in een voorverwarmde hete oven (200 graden) en na een klein half uurtje is de lasagne gaar en de bovenkant goudbruin.
Lekker met tomatensla of een groene salade.
Vet een ovenschaal in met wat olie en