Groentenlasagne

 

Heerlijke groentenlasagne zonder pasta. In plaats van de deegvellen gebruik ik courgette. Je kunt deze lasagne maken mét en zonder vlees.

Het recept:
2 courgettes overlangs in lange dunne repen gesneden, bestrooid met wat Himalayazout en grofgemalen peper.
2 uien in ringen,
1 groene of rode paprika in ringen.
400 gram Spinazie
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 bakje Champingons in plakjes
1 Cottagecheese
1 ei
Verse tuinkruiden / basilicum/peterselie/oregana
2 bollen Mozzarella in plakken
Optioneel: kort en rul gebakken (kip)gehakt
Parmezaanse kaas om oven het gerecht te strooien

  • Vet een ovenschaal in met wat kokos- of rijstolie.
  • De tomatenblokjes, tomatenpuree, Cottagechees, champignons, verse kruiden en ei goed door elkaar roeren. Als de saus te dik is, meng een beetje water bij. Dit is de de eerste laag in de schaal, dit bedekken met spinazie, paprika- en uienringen een paar plakken Mozzarella en de courgetteplakken. Optioneel het (kip)gehakt.
  • Herhaal dit tot alles op is. Houd een beetje saus enkele Mozzarellaplakken apart voor op de bovenste laag.
  • Bestrooi deze met wat Parmezaanse kaas.
  • Zet in voorverwarmde oven van 180 graden en bak voor ongeveer 30 minuten, tot de kaas goed gesmolten is.
    Heerlijk met een groene salade!

voedingsadvies en – coaching