Groentensaus voor pasta

Verse tomaten/groentensaus. Lekker met (spelt)pasta, zilvervliesrijstnoedels, courgetti, bloemkoolrijst of broccolirijst

Deze zelfgemaakte saus van vijf verschillende soorten groenten is erg gemakkelijk te maken, het kost alleen wat tijd (1/2 uurtje)20170428_110243_resized 20170428_110252_resized 20170428_110300_resized 20170428_110916_resized omdat de groenten heel zachtjes worden gesmoord in hun eigen vocht.

De enige toevoeging bestaat uit wat Italiaanse kruiden, tomatenpuree en gezeefde tomaten. Een verse, gezonde saus die heerlijk smaakt bij pasta. Indien gewenst kan er uiteraard wat vlees, kip  of geraspte kaas aan worden toegevoegd.

 

Verhit een eetlepel kokos- of rijstolie in een pan met dikke bodem.  Fruit hierin twee flinke uien. Voeg daar gewassen en in grove stukken gesneden (met aanhangend water) een pond tomaten, een courgette, een aubergine, twee winterwortelen aan toe.  Italiaanse kruiden, knoflook(poeder) naar smaak toevoegen.

Het geheel omscheppen, op een laag pitje zetten en laten sudderen met het deksel erop. Tussentijds af en toe omscheppen zodat het vocht uit de groenten vrijkomt. De groenten zullen slinken en op het moment dat alles wat zacht is gesmoord voeg je een blikje tomatenpuree en gezeefde tomaten toe. Weer omscheppen en zachtjes doorsudderen tot alle groenten zacht zijn. Vervolgens naar behoefte op smaak brengen met een klein beetje mineraalzout en wat grofgemalen peper maar ook zonder deze kruiden is de saus vol van smaak. Je kunt ervoor kiezen de saus fijn te maken met de staafmixer of het  met de pureestamper wat groffer te houden. Uiteraard kun je in de saus (kip)gehakt of geraspte kaas verwerken.