Haring/biet-salade

Haring/biet salade

: “Oudejaarsavond” in onze familie, dan krijg je terug: “haring/bietensalade” En dan vooral op Nieuwjaarsdag, dan is die nóg lekkerder.. En laat het daarnaast ook nog eens makkelijk klaar te maken zijn en koolhydraatarm (omdat de gekookte aardappelen koud worden gegeten is er sprake van resistent zetmeel waardoor de bloedsuikerspiegel niet zo omhoog gaat). Álle reden dus om deze salade (eens) te maken.
Voor een salade voor ong 6 personen:

  • Kook 3 eieren hard.
  • Snijd 4 grote geschilde, gekookte, afgekoelde, vastkokende aardappelen in kleine blokjes.
  • Doe hetzelfde met 2 flinke gekookte bieten (of gebruik uit pot), middelgrote uien en 1 flinke Goudreinet.
  • Meng alles in een grote kom. Snijd 4 á 5 haringen in kleine blokjes en schep door de rest.
  • Maak een mengsel van 4 eetlepels mayonaise (zonder suiker), wat citoensap, peper en zout. Het mag dik vloeibaar zijn. Schep door de salade.
  • Beleg een schaal met slabladeren en schep de haringsalade er bovenop. Bestrijk dun met wat mayonaise en garneer met plakjes gekookt ei. 

voedingsadvies en – coaching