Hoge bloeddruk? Voeding die helpt deze te verlagen
Wil je hoge bloeddruk voorkomen of is die al geconstateerd? De volgende voeding helpt de bloeddruk te reguleren of te verlagen:
Tomaat bevat het sterke antioxidant Lycopeen. Neem dus dagelijks tomaat bij je eten maar wissel vooral rauw en in de vorm van sap, puree of saus regelmatig af. Tomaat behoort tot de familie van de “nachtschades” en sommige mensen kunnen behoorlijk last hebben van het eten van rauwe tomaat. Zodra tomaat gebakken of gefermenteerd is, zoals saus of puree, is het echter supergezond!
Ketchup kun je het liefst zelf maken. Waarom? Een grote fles tomatenketchup bevat ongeveer 55 suikerklontjes..!! Klik hier voor het recept van zelfgemaakte ketchup.
Wanneer tomaat samen met vet wordt gegeten, versterkt dat de opname van Lycopeen.
Chocolade bevat Flavonoïden, óók een sterke antioxidant). Eet je pure chocolade >72% cacao samen met sinaasappel. Daarin zit Pycogenol, vitC, en Calcium. De combinatie van sinaasappel en chocolade regelt de bloeddruk. Voeg daar een snuf (Ceylon) kaneel aan toe, want ook daar zitten antioxidanten in. De Flavonoïden en Pycogenol in die als betablokker werken. Hiermee wordt het hart minder vatbaar voor allerlei prikkels, verbetert de doorbloeding en het werkt beschermend op de vaatwanden
Maretak thee; hiervan wordt gezegd dat het helpt tegen hoge bloeddruk en klachten die daarmee verband houden, preventie van aderverkalking, hart- en vaatziekten, slechte bloedsomloop, duizeligheid, winterhanden en
–voeten, migraine, overgangsklachten, nerveuze hartklachten, artrose, afremmen van kanker, HIV-seropositiviteit.