Kip op zijn Portugees

Heerlijk gerecht, beetje pittig en lekker met alle soorten groenten die je maar kunt bedenken.
Voor 4 personen:
Ingredienten 
3 tenen knoflook
sap van 1 citroen
sap van 1 sinaasappel
60ml olijfolie
2 theelepels (gerookte) paprikapoeder
¼ theelepel zwarte peper
½ theelepel rode peperolie of piri piri sauce
1 theelepel gedroogde oregano
1kg kip in stukken met vel
½ theelepel (mineraal)zout
1 eetlepel versgehakte peterselie (voor de garnering)
Bereiding:
Verwarm de  oven voor op 200 graden
Doe de knoflook, citroensap, sinaasappelsap en olijfolie in een keukenmachine en zet aan tot alles tot een volle saus is vermengd.
Voeg de paprikapoeder, peper en peperolie (of piri piri sauce) en oregano toe en mix op lage snelheid tot alles goed is vermengd.
Doe de marinade in een grote schaal, voeg de stukken kip toe en laat deze minstens een uur (liefst een nacht) goed marineren.
Doe de kip in een ovenschaal, bestrooi met wat zout en bak in ongeveer 45 minuten tot de kip gaar en goudbruin is. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.

voedingsadvies en – coaching