Vier vruchtentaart (gezonde versie)

Over een uurtje kan ook bij jou deze overheerlijke versgebakken vruchtentaart op tafel staan. Gemaakt van speltbloem en fijngemalen havermout, gevuld met appels, cranberries, abrikozen en rozijnen. Gezond én heel erg lekker!vier vruchtentaart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vier vruchtentaart1

 

Het recept:

DEEG:

200 gram speltbloem en 100 gram havermout (fijngemalen in de keukenmachine) (OF 300 gram speltbloem OF 300 gram Havermoutmeel)

1 theelepel citroenrasp

1,5 eetlepel ongezoete jam (bijvoorbeeld AH Bio fruitspread)

1 theelepel vanille essence

1 ei

Snufje zout

150 gram kokosolie & 50 gram roomboter (of een andere verhouding zolang het vet samen 200 gram is)

Springvorm ø 24 cm

 

VULLING

1 kilo zure appels

handje rozijnen

handje kleingesneden gedroogde abrikozen

handje cranberries

(optioneel) handje geschaafde amandelen

1,5 theelepel Ceylon kaneel

2 theelepels maïzena

Alle ingrediënten voor het deeg kneden. Proef of het deeg zoet genoeg smaakt, anders nog een lepeltje jam toevoegen. Laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten en bekleed daarna  3/4 van de bodem en randen van de vorm.

De kaneel/maïzena droog mengen. Geschilde appels in schijfjes of geraspt, mengen met de gedroogde vruchten. Kaneelmengsel en appelmengsel door elkaar mengen en verdelen in de springvorm. Hierop met het overgebleven deel in ruitjespatroon de vulling versieren. Bestrijk met ei.
Bakken 50/55 minuten op 165 graden (Heteluchtoven)