Wie ben ik

Mijn naam is Lilian de la Mar. Ik ben getrouwd, heb twee volwassen kinderen en woon in de regio Utrechtse Heuvelrug. Mijn interesse in voeding in de breedste zin des woords is de afgelopen jaren gegroeid. Hieronder vertel ik wat de aanleiding was. Als Voedingsdeskundige (HBO niveau) heb ik daarnaast de module Orthomoleculaire voeding voor kinderen  afgerond. Ik ben in het bezit van het diploma Medische Basiskennis en ben gecertificeerd Vitaliteitscoach.

Een aantal jaren geleden ben ik mij meer gaan verdiepen in de relatie tussen lichamelijke klachten en voeding. Daar was een aanleiding voor. Niet dat ik nu zo erg veel of vet at, maar door toeval had ik ontdekt dat ik steevast na het eten van zoete koekjes of bijvoorbeeld melkchocolade, de volgende ochtend wakker werd met zware hoofdpijn. Daarbij had ik dan flinke buikklachten waarvan ik juist altijd had gedacht dat die door de hoofdpijn werden veroorzaakt.

running-man-vector-free-color-splash_23-2147492712Na een zoektocht op het internet stuitte ik op verhalen, ervaringen en artikelen die mij duidelijk maakten dat het vooral de suiker moest zijn die de hoofdpijn veroorzaakte. Daarnaast zou de verminderde energie (zeg maar gerust moeheid, ik lag vaak ‘s avonds al vroeg lusteloos op de bank) daar ook weleens mee te maken kunnen hebben. Toen ik tips opvolgde, op “verborgen” suikers ging letten en veel minder bewerkte en suikerhoudende voeding nam, waren de buikklachten als sneeuw voor de zon verdwenen. En dat niet alleen: de migraine-aanvallen ook! Ik vond leuke én lekkere alternatieve recepten voor koekjes en tussendoortjes en al snel voelde ik mij energieker dan ooit.

Mede door deze ervaringen en het feit dat mijn klachten relatief simpel op te lossen waren, ben ik mij serieuzer gaan verdiepen in de materie. Ik ben veel, heel veel gaan lezen, ging experimenteren met recepten en verbaasde mij over de allerleukste bijwerking ooit: ik viel spontaan een paar kilo af! En dat terwijl ik niet eens aan het lijnen was.. Sterker nog, in plaats van een streng dieet te volgen at ik nu meerdere keren per dag!

Door mijn langzaam veranderde eetpatroon kreeg ik steeds minder behoefte aan zoete of hartige snacks en was ik sneller verzadigd na een maaltijd.

Ik vond de meest uiteenlopende artikelen over voeding en de relatie tot lichamelijke (en mentale) klachten. Ik leerde over antioxidanten, orthomoleculaire voeding en de relatie tot het verminderen van het verouderingsproces. Wat de juiste voeding kan betekenen voor de gezondheid van lichaam én geest.

Ik kwam in contact met diverse artsen en therapeuten en voerde leuke en interessante gesprekken. Door deze gesprekken kreeg ik een kijkje in de problematiek rondom eetgewoonten van patiënten en de relatie tussen (on)gezonde voeding en lichamelijke en psychische ongemakken en kwalen. Zo bleek ook dat het eten van ‘verkeerde’ voeding disbalans in de hormoonhuishouding kon brengen maar óók dat het spuiten van insuline bij diabetes type 2 kan worden verminderd of zelfs gestopt!

Zo groeide gaandeweg mijn interesse en besloot ik de opleiding te volgen tot Voedingsdeskundige en daarnaast de module Orthomoleculaire voeding voor kinderen afgerond.

Ik zocht aansluiting met andere professionals en werkte samen met een personal- en business coach waar ik verschillende workshops mee ontwikkelde voor particulieren of bedrijven. 

 

Vanaf 1 september 2016 werk ik samen met Paramedisch Centrum Helix in Leersum. Klik hier voor meer informatie

Neem gerust contact op voor meer informatie over mijn werkwijze of een gratis kennismakingsgesprek.

Klik hier voor mijn missie.

voedingsadvies en – coaching