Wie ben ik

Mijn naam is Lilian de la Mar.

In 2012 ben ik mij meer gaan verdiepen in de relatie tussen lichamelijke klachten en voeding. Daar was een aanleiding voor. Door toeval had ik ontdekt dat ik steevast na het eten van koekjes of bijvoorbeeld melkchocolade, de volgende ochtend wakker werd met zeer zware hoofdpijn. Daarbij had ik dan flinke buikklachten waarvan ik dan dacht dat die door de hoofdpijn werden veroorzaakt.

Na een zoektocht op het internet stuitte ik op verhalen, ervaringen en artikelen die mij duidelijk maakten dat het vooral de suiker was die de buikklachten veroorzaakte en vanuit die buikklachten werd de migraine getriggerd. Ook ontdekte ik dat de verminderde energie (zeg maar gerust moeheid, ik lag vaak ’s avonds al vroeg lusteloos op de bank) daar ook weleens mee te maken kunnen hebben. Ik volgde tips op, ging letten op “verborgen” suikers en nam veel minder bewerkte en suikerhoudende voeding. En vervolgens waren de buikklachten als sneeuw voor de zon verdwenen. En dat niet alleen: de migraine-aanvallen ook! Ik vond leuke én lekkere alternatieve recepten voor koekjes en tussendoortjes en al snel voelde ik mij energieker dan ooit.

Mede door deze ervaringen en het feit dat mijn klachten relatief simpel op te lossen waren, ben ik mij serieuzer gaan verdiepen in de materie. Ik ben veel, héél veel gaan lezen, ging experimenteren met recepten en verbaasde mij over de allerleukste bijwerking ooit: ik viel spontaan een paar kilo af! En dat terwijl ik niet eens aan het lijnen was.. Sterker nog, in plaats van een streng dieet te volgen at ik nu meerdere keren per dag!

Door mijn langzaam veranderde eetpatroon kreeg ik steeds minder behoefte aan zoete of hartige snacks en was ik sneller verzadigd na een maaltijd.

Ik vond de meest uiteenlopende artikelen over voeding en de relatie tot lichamelijke (en mentale) klachten. Ik leerde over antioxidanten, orthomoleculaire voeding en de relatie tot het verminderen van het verouderingsproces. Wat de juiste voeding kan betekenen voor de gezondheid van lichaam én geest.  Ik kwam in contact met diverse artsen en therapeuten en voerde leuke en interessante gesprekken. Door die gesprekken kreeg ik een kijkje in de problematiek rondom eetgewoonten van patiënten en de relatie tussen (on)gezonde voeding en lichamelijke en psychische ongemakken en kwalen. Zo bleek ook dat het eten van ‘verkeerde’ voeding disbalans in de hormoonhuishouding kon brengen maar óók dat het spuiten van insuline bij diabetes type 2 kan worden verminderd of zelfs gestopt!

Zo groeide gaandeweg mijn interesse en besloot ik in 2013 de opleiding te gaan volgen tot Voedingsdeskundige en daarna de module Orthomoleculaire voeding voor kinderen. Uiteindelijk sloot ik af met een studie Medische Basiskennis. Ik zocht aansluiting met andere professionals en werkte samen met een personal- en business coach waar ik verschillende workshops mee ontwikkelde voor particulieren of bedrijven. 

Vanaf 1 september 2016 werk ik samen met Paramedisch Centrum Helix in Leersum waar ik mijn missie in een mooie multidisciplinaire omgeving kan volbrengen.  Klik hier voor meer informatie

Neem gerust contact op voor meer informatie over mijn werkwijze of een gratis kennismakingsgesprek.

Klik hier voor mijn missie.