Wat mag je van mij verwachten?

 

 

 

Wat mag je van mij verwachten? Welke methodiek gebruik ik in mijn coaching?
Voor het  intakegesprek  wordt extra de tijd genomen. Een vooraf ingevuld voedingsdagboek en anamneseformulier worden doorgenomen.  De concrete hulpvraag en het doel van de coaching worden benoemd en besproken. Dat kan een vraag zijn over de juiste voeding bij huidproblemen, darmproblemen, vermoeidheid, herstel na ziekte of hulp bij gewichtsafname óf gewichtstoename. Of  praktische begeleiding bij het terugdringen van Diabetes type 2.

Vervolgens word er een plan opgesteld, een eerste advies gegeven waar je mee aan de slag kunt en de vervolgafspraak gemaakt.

Persoonlijke begeleiding:                                                                                        Elke persoon is anders en elk lichaam kan weer anders reageren op voedingsmiddelen. Daarom is de begeleiding persoonlijk toegespitst. In kleine overzichtelijke stappen worden wijzigingen aangebracht in het huidige voedingspatroon. Wanneer eenmaal duidelijk is wat het beste bij je past zullen we samen werken aan het geleidelijk  invoeren van alternatieven voor voedingsmiddelen die niet goed voor je zijn of waar je klachten door worden veroorzaakt. Daarmee maak je op de wat langere termijn een omslag naar een gezonder voedingspatroon en vermindering van je klachten. Ik help je graag om meer inzicht te krijgen in gezonde voeding en hoe je dat in het dagelijks leven kunt toepassen.

Met welk doel je ook bij mij komt, eerst probeer ik een duidelijk beeld te vormen van je eetgewoonten door middel van het invullen van een formulier en dagboekje.  Deze stuur ik voorafgaand aan het eerste gesprek toe. Tijdens het daaropvolgende gesprek (intakegesprek) praten we daar uitgebreid over verder en gaan we samen bepalen welke veranderingen er nodig lijken te zijn. Ik zal uitleggen waar mijn hulp en ondersteuning uit zal bestaan. Daarnaast geef ik praktische tips en adviezen die direct toepasbaar zijn.

Blijvend resultaat:                                                                                                                Je hebt in het verleden misschien wel eens een dieet gevolgd.  En zelfs resultaten behaald. Helaas bewijst de praktijk vaak dat een duurzaam en blijvend resultaat meestal uitblijft. En dat is waar wij nu juist wél voor gaan. Wanneer eenmaal duidelijk is hoe je klachten werden veroorzaakt zijn alle adviezen erop gericht om de klachten voorgoed te laten verdwijnen. Neem voor meer informatie of een afspraak contact met mij op.

Gedurende de periode tussen de consulten in (meestal één tot twee weken) ben ik per email en Whats App bereikbaar voor vragen tussendoor. Tijdens vervolgconsulten (van ongeveer 30-40 minuten) bespreken we de ervaringen en worden deze geëvalueerd. Hierbij volgt wederom een advies.

Als er sprake is van overgewicht, kijken we niet alleen naar de gezondere variaties maar ook naar de hoeveelheden en de hoge verbrandingseigenschappen van verschillende voedingsmiddelen. Met als doel het afvallen geleidelijk aan te laten gebeuren, zonder hongergevoel.

Ondervoeding:                                                                                                               Een groot deel van de mensen in de Westerse wereld heeft overgewicht door overmatige hoeveelheden vet, hierdoor kan ondervoeding gemakkelijk worden gemaskeerd. Terwijl de spiermassa verder afneemt kan het gewicht toch verder toenemen door verkeerde voeding. Het is dus heel goed mogelijk om ernstig overgewicht te hebben maar toch ondervoed te zijn.

Neem voor meer informatie of een afspraak contact met mij op.