Overheerlijke truffels van…avocado

Overheerlijke, romige chocoladetruffels. Zonder toegevoegde suiker, melk of vetten. Gemaakt van pure chocolade, cacaopoeder en avocado. De ene helft rolde ik door cacao en de andere door geraspte kokos.

Neem 100 gram donkere chocolade van >72% cacao (hoe donkerder hoe beter, ik gebruikte 85% cacao) en smelt deze “au bain Marie”. Een stukje kun je achterhouden om die later in kleine stukjes gehakt door de truffelmassa te scheppen voor een knapperige “bite”.

Pureer een rijpe avocado of prak deze heel fijn met een vork. Schenk hier de gesmolten chocolade bij, een paar druppels vanille essence (of een half zakje vanillesuiker..) en de fijngehakte chocolade en  meng goed tot een gladde massa. Laat een kwartiertje opstijven in de koelkast. Draai er kleine balletjes van en rol deze door de cacaopoeder of de geraspte kokos. Zet in de koelkast tot gebruik.

 

 

voedingsadvies en – coaching