Pastasaus van bloemkool (die niet naar bloemkool smaakt..)
Pastasaus van bloemkool die niet naar bloemkool smaakt? Het klinkt vreemd maar het is toch echt waar.
Pure groentensaus die lijkt op een romige bechamelsaus, maar dan zonder de nodige koolhydraten. Varieer naar hartelust door de saus te combineren met verse kruiden (lekker veel peterselie), of met kaas, óf met zalm, óf met rauwe ham, óf met tomaten, of met….
Recept:
– Kook een flinke bloemkool in stukken goed gaar en giet af
– Stamp fijn met pureestamper
– Kruid met mineraal zout, vers gemalen peper
– Klontje roomboter of kokosolie erdoor
– Met de staafmixer of in keukenmachine tot een fijne saus maken
– Toevoegen wat je in gedachten hebt (zie suggesties hierboven) en KLAAR!
En natuurlijk kun je deze bloemkoolsaus ook als bechamelsaus gebruiken in de (groenten)lasagne of op een pizza: het is heerlijk en het smaakt niét naar bloemkool!