Over hoofdpijn: Regelmatig hoofdpijn?

hoofdpijn

Heb je regelmatig last van hoofdpijn? Let dan ook hier eens op:

Een aantal voedingsmiddelen die de meeste mensen – soms dagelijks – nuttigen kunnen de oorzaak zijn van hoofdpijn. Heb je regelmatig hoofdpijn, dan is het misschien nuttig om eens naar onderstaand lijstje te kijken:

Kaas:
Gerijpte kaas (Blauwe kaas, Brie, Cheddar, Feta, Mozzarella, Zwitserse kaas, etc.) bevatten Tyramine. Mensen die daarvoor gevoelig zijn kunnen door het eten van deze kazen zware hoofdpijn krijgen. Tyramine komt voor in eiwitrijke producten die aan bederf onderhevig zijn. De bacteriën in deze producten zetten het eiwit Tyrosine om in Tyramine. Naarmate de producten langer worden bewaard, neemt de hoeveelheid Tyramine alleen nog maar toe. Andere producten waar van nature Tyramine in voorkomt: kippenlevers, zuurkool, kool, bonen, pruimen, vijgen, rozijnen en aardappelen.

Rode wijn
Rode wijn kan voor hevige hoofdpijnaanvallen zorgen. Naast Tyramine bevat rode wijn de zg E220/228 nrs. Dit is vooral de Sulfiet die aan de wijn wordt toegevoegd als conserveermiddel. Om die reden wordt aangeraden om biologische wijn te drinken. Daaraan wordt geen of veel minder sulfiet aan toegevoegd.

Suiker
Uit diverse onderzoeken is komen vast te staan dat het eten van geraffineerde suiker hoofdpijn kan veroorzaken. Helaas zitten alle voorbewerkte koekjes, chocolade en snoep vol met suiker. Toch is het zeker de moeite waard om dergelijke voedingsmiddelen een tijdje te laten staan want veel mensen worden met behulp van een suikervrij dieet volledig klachtenvrij! En tegenwoordig zijn er goede vervangers voor geraffineerde (witte) suiker om toch van lekkere producten te kunnen genieten.

Zout
Teveel zout (Natriumchloride) bij het koken gebruiken kan Migraine veroorzaken. Zout versmalt de bloedvaten, de bloeddruk kan stijgen en dat veroorzaakt weer hoofdpijn