Veganistische chocoladetaart
Ben je veganist of eet je zuivel – en/of eivrij? Maak dan deze overheerlijke chocoladetaart maar eens. Ook je andere gasten zullen deze taart absoluut waarderen. Het recept vond ik bij healthy vega op internet.
Voor de taart
- 4 eetlepels kokosolie
- 200 ml amandelmelk
- 1 eetlepel appelazijn
- 250 gram speltbloem
- 50 gram cacoapoeder
- 1 theelepel baksoda
- 75 gram kokosbloesemsuiker
- 5 eetlepels ahorn siroop
- 50 ml koude espresso
- 1 ½ theelepel vanille extract
Voor het glazuur
- 150 ml amandelmelk
- 100 g zuivelvrije chocolade
- 1 eetlepel ahorn siroop
INSTRUCTIES
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bekleed een springvorm van 22 cm in met bakpapier
- Meng de melk en de azijn en zet apart
- Meng nu de bloem met het cacoapoeder, de baksoda, de suiker en het zout in een kom
- Meng in een aparte kom de 4 eetlepels kokosolie met de espresso, ahornsiroop, het vanille extract en het melkmengsel, dat inmiddels is gestremd en iets dikker is geworden
- Meng de natte ingrediënten geleidelijk door de droge ingrediënten en roer tot alle klontjes zijn verdwenen
- Schep het mengsel in de taartvorm en bak 25 tot 30 minuten in de oven tot de bovenkant stevig voelt
- Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, haal uit vorm en laat op een rooster volledig afkoelen
- Maak nu het glazuur. Breng de melk in een kleine pan net niet aan de kook
- Haal van het vuur en doe de chocolade erbij. Roer tot alle chocolade is gesmolten en het mengsel glad is.
- Voeg ahorn siroop naar smaak toe. Laat 10 minuten staan om in te dikken
- Zet de afgekoelde taart met rooster en al op een bakplaat om eventueel glazuur op te vangen.
- Schenk het glazuur over de taart en strijk glad langs de rand. Laat het glazuur een beetje harder worden voordat je de taart serveert
- Voor extra versiering rasp je er nog wat chocola overheen