Zelfgemaakte appelmoes zonder suiker

appelmoes6appelmoesappelmoes1 appelmoes2 appelmoes3 appelmoes4 appelmoes5

 

 

 

 

 

 

 

Appeltjes uit eigen tuin. Dat vroeg om eigengemaakte appelmoes. Zoet maar zonder suiker uiteraard! Een klein uurtje later stonden de glazen potjes al af te koelen en rook de keuken heerlijk. Makkelijk te maken en écht zo klaar! Heb je een passeerzeef dan hoef je de appels niet te schillen, dát scheelt natuurlijk aanzienlijk.. Als je een voorraadje appelmoes wilt maken vermenigvuldig dan de genoemde hoeveelheden.
Was 1 kilo appels (schil ze als je geen zeef hebt) en verwijder de klokhuizen. Snijd in blokjes en doe in een pan met 1 theelepel kaneel, wat citroensap, 2 eetlepels diksap (appel of andere fruitsoort naar smaak) en voeg een bodempje water toe. Niet meer want al snel kookt het vocht uit de appels en dan wordt de moes te dun. Laat- onder af en toe omscheppen- een kwartiertje doorkoken tot het vruchtvlees zacht is. Schep in de zeef en pureer boven een schaal. Je kunt het ook met een staafmixer fijn maken (als de appels geschild waren) of ervoor kiezen de moes niet zo fijn te pureren, dan heb je compôte, óók lekker! Ik vind deze appelmoes heerlijk fris en toch zoet. Wil je hem toch wat zoeter voeg dan nóg wat diksap toe is wat Agavesiroop of kokosbloesemsuiker. Vul glazen potje en zet omgekeerd weg en laat afkoelen. Ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast.

voedingsadvies en – coaching