Zelfgemaakte kippensoep..

…is niet alleen erg lekker maar bevat ook het aminozuur carnosinem dat het immuunsysteem ondersteunt. Zo hebben Amerikaanse onderzoekers ontdekt dat het eten van kippensoep helpt om te vechten in een vroeg stadia griep te bestrijden.

 

Dat alleen is alleen al een uitstekende reden om regelmatig kippensoep te maken:

Benodigd voor 4 personen:

4 kippenbouten (biologisch)
3 stelen bleekselderij in stukken gesneden
3 winterwortelen, in plakjes
1 groene paprika in reepjes
1 bosje fijngehakte peterselie
1 bos fijngehakte raapstelen of evt paksoi
2 ontvelde en ontpitte tomaten in stukjes
2 grote uien in schijven
Zet de kippenbouten op in een grote pan met koud water.
Voeg een dessertlepel mineraalzout toe en breng aan de kook.  Schep het vrijkomend eiwitschuim voorzichtig af. Voeg alle groenten toe en breng opnieuw aan de kook. Laat zachtjes pruttelen voor zeker 2 uur tot het kippenvlees gemakkelijk loslaat. Verwijder de bouten en doe het losgetrokken kippenvlees in grove stukken terug in de soep.
Breng verder op smaak met grofgemalen zwarte peper.