Zelfgemaakte meerzadencrackers

Voedzaam en erg lekker!

FB_IMG_1448029140184

Benodigdheden:

  • 100 gram lijnzaad
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 75 gram chiazaad
  • 100 gram gepeld hennepzaad
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (strooibus koeling)
  • 175 ml water

Meng alle zaden en de geraspte kaas in een kom goed door elkaar. Voeg water beetje beetje toe, maar zorg dat het niet te nat wordt.  Laat een half uurtje staan tot de zaden het vocht goed hebben opgenomen.

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven). Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de zadenpasta gelijkmatig over de plaat. Probeer de laag zo dun mogelijk uit te smeren (met de achterkant van een vochtig gemaakte lepel of pannenlikker). Bak de cracker ongeveer 20/25 minuten. Laat afkoelen en breek voorzichtig in stukken van gewenste grootte. Als de crackers goed zijn afgekoeld (van het bakpapier halen!) zijn ze goed te bewaren in een afgesloten trommel.