Zomerse groentenlasagne (optioneel mét of zonder vlees)

Heerlijke zomerse groentenlasagne zonder pasta. In plaats van de deegvellen gebruik ik courgette. Je kunt deze lasagne maken mét en zonder vlees. FB_IMG_1490597258876_resizedindex spinazie

Het recept:
– 1 flinke of 2 kleine courgettes overlangs in lange dunne repen gesneden, bestrooid  met wat Himalayazout en grofgemalen peper. Door het zout worden de repen vochtig, deze droogdeppen met keukenpapier.
– 2 uien in ringen,
– 1 groene of rode paprika in ringen.
– 400 gram verse spinazie
– 1  blik tomatenblokjes
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 bakje Champingons in plakjes
– 1 Cottagecheese
– Verse tuinkruiden / basilicum/peterselie/oregana
– 2 bollen Mozzarella in plakken

Optioneel: kort en rul gebakken (kip)gehakt
Parmezaanse kaas om over het gerecht te strooien

Bereiding:
Vet een ovenschaal in met wat kokos- of rijstolie.  De  tomatenblokjes, tomatenpuree, Cottagecheese, champignons, verse kruiden in een koekenpan verwarmen en zachtjes koken en wat in laten dikken. Wok de spinazie tot het meeste vocht is verdampt.

Beleg om en om de de eerste laag in de schaal met de saus,  spinazie, paprika- en uienringen een paar plakken Mozzarella en de courgetteplakken. (Optioneel het (kip)gehakt.)

Herhaal dit tot alles op is.

Houd een beetje saus en enkele Mozzarellaplakken apart voor op de bovenste laag. Bestrooi deze met wat Parmezaanse kaas. Zet in voorverwarmde oven van 180 graden en bak voor ongeveer 30 minuten, tot de kaas goed gesmolten is. Heerlijk met een groene salade!